0 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V W Z

Kardos Norbert

Kardos Norbert
m.facebook.com

Kardos Norbert (Erdőd, 1984. június 28. – ) Artisjus díjas magyar zongoraművész, zeneszerző, zenei rendező, foglalkoztatott zenész, a Kőbányai Zenei Stúdió tanára. Oszlopos tagja Takács Nikolas, Veres Mónika „Nika” és Kökény Attila zenekarának, valamint Molnár Ferenc Caramel zongoristája és zenekarának vezetője.

Kardos Norbert zenész családba született. Nagyapjának és két nagybátyjának köszönhetően, már 4 éves korában lehetősége adódott megismerkedni a zenével.

· 1991-ben szülei támogatásával iratkozott be a Szatmárnémetiben található Aurel Popp Művészeti Líceum Zeneművészeti szakára, ahol Kiss Tünde keze alatt 8 évig tanult klasszikus zongorát. Ugyanebben az intézményben folytatta középfokú tanulmányait, ahol végül Manfrédi Annamária diákjaként érettségizett.

· 12 év klasszikus képzés után Budapestre költözött szüleivel, hogy ott folytathassa tanulmányait.

· 2003-ban felvételt nyert a Kőbányai Zenei Stúdióba, ahol Fogarasi János keze alatt fejlődhetett. Már a második héten zenekar alapítottak diáktársaival, ekkor indult el zenei karrierje.

· 2006-ban Póka Egon ajánlására, fél évig a Pop-Academy Baden-Wuerttembergi főiskolában tanulhatott, mint cserediák.

· 2007-ben sikeres szakvizsgát tett a Kőbányai Zenei Stúdióban.

· 2009-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-zongora szakára, ahol mestere Oláh Kálmán tanítványaként 2016-ban mesteri diplomát szerzett.

Zenei pályafutás

Pa-Dö-Dő

A budapesti diákéveinek kezdetén, 2004-ben Babos Gyula ajánlására a Pa-Dö-Dő produkció tagja lett, egészen 2007-ig. Ez idő alatt jelent meg az első olyan lemez, amelyen billentyűsként lehetősége adódott közreműködni.

Éliás Jr.

2004 -ben Éliás Jr. is megkereste, ahol a zenekar oszlopos tagjaként több lemezén is közreműködhetett: Jól vagyok (2007), Boldog vagyok (2010), Egy láthatatlan szál (2014). A 2007-ben megjelent „Jól vagyok” című lemezen a „Játszunk még egy dalt” és a 2014-ben megjelent „Egy láthatatlan szál” című albumon szereplő „Mindhalálig várni Rád” szerzemények társszerzője.

Király Viktor

2007-től 2014-ig Király Viktor zenekarának vezetője és tagja. Ez idő alatt megjelent mindkét album: „Király Viktor” (2009) és „Solo” (2011) társszerzője és producere.

Dalszerző pályafutásának első nagyobb slágere a 2009-ben megjelent „Forgószél” című dal, amit igazán átütő sikerrel követett, a hosszú ideig slágerlistákat vezető „Solo” című szerzemény.

Caramel

2007-től Molnár Ferenc Caramel zenekarának oszlopos tagja és vezetője. Az első olyan lemez, amelyen közreműködött és végül platinalemez minősítést kapott ez idő alatt jelent meg „Lélekdonor” (2010) címmel. Ezt követte a négy évvel később, 2014-ben megjelent „Epicentrum” című album, amely végül Aranylemez lett. Ezek mellett közreműködött a „Vízió” és a „Caramel 7” lemezeken is.

Takács Nikolas

2008-tól Takács Nikolas zenekarának billentyűse és zenekar vezetője. Takács Nikolas eddig megjelent mind a hét lemezén közreműködött, mint billentyűs, társszerző, zenei producer.

Legismertebb szerzeményeik között szerepel a „Zene kísér majd az úton” című dal, amely „A Második X. – Tíz új felvétel” című Aranylemeznek minősített albumon szerepel.

Nox

2008-tól három éven keresztül a Nox produkció billentyűse – ekkor szerepelt először a Papp László Budapest Sportaréna színpadán, a 2008-as Időntúl lemezbemutató koncert során.

Radics Gigi

2012-től hat éven keresztül Radics Gigi zenekarának billentyűse és vezetője. Mindhárom ez idő alatt megjelent lemezén közreműködött, mint billentyűs és producer. Ezen kívül társszerzőként működött közre a kiemelkedő sikert arató „Végtelen hajó” című szerzeményben, amely bejutott „A Dal 2017” műsor döntőjébe.

Random Trip

2012-től öt éven keresztül a Random Trip zenekar rendszeresen felkért vendégbillentyűse. A 2017-ben megjelent „Zenehíd” című lemezen társszerzőként működik közre a „Szeretem A Reggelt” és a „Getting Low” című dalokban. Mindemellett a 2014-ben megrendezésre kerülő „Redbull Pilvaker” rendezvényre is elkísérte a zenekart.

Sax-O-Funk

2016-tól a Csányi István által alapított Sax-O-Funk együttes tagja. Ez idő alatt két album jelent meg, amelyen billentyűsként működött közre.

Egyéb közreműködések

· Heincz Gábor „Biga” (2012 – 2016)

· Veres Mónika „Nika” (2012 – )

· Bereczki Zoltán (2013 – 2016)

· Redbull Pilvaker (2014)

· Kökény Attila (2015 – )

· Zoltán Erika (2018 – )

· Szőke Nikoletta (2019 – )

· Delhusa Gjon (2019 – 2021)

és további különböző alkalmankénti vendégszereplések.

Secret / saját album /

2019-ben „Secret” névvel jelent meg az első saját stúdióalbuma. A lemezen 10 különböző stílusú teljesen új dal szerepel. Az albumra felkért művészek között szerepelnek olyan nevek, mint pl. Charlie, Póka Egon, Tátrai Tibor, Szőke Nikoletta, Veres Mónika „Nika”, Kökény Attila, Takács Nikolas, László Attila, Nyári Alíz, Danyi Diána és ifj. Sárközi Lajos.

Related Nevek