Bemutatkozás

Progresszív Instrumentális
Zenei Egyesület

Instrumentális zenészek és zenekedvelők egyesülete

Az egyesület elsősorban a progresszív instrumentális zenét szeretné támogatni, terjeszteni, elsődlegesen a MAGYAR zenei életben, az őt megillető helyre felemelni.
Az értékes zenék, többek között az instrumentális zenék több figyelmet érdemelnek. Az instrumentális zenei szerzemények világszerte igényes kulturális produkciók, ismeretterjesztő, tudományos, kutatási és oktatási anyagok, filmek zenei aláfestésére, alkalmazott zeneként, valamint a kreatív gondolkozás ébresztésére kiemelten széleskörűen felhasználásra kerülnek, így ezeket a célokat Magyarországon is szeretnénk megvalósítani. Egyesületünk kulturális misszióként célul tűzte ki a hangszeres zenékkel foglalkozó zeneszerzők, zenészek, illetve zenekarok és együttesek támogatását, népszerűsítését.
Az egyesület legfőbb célja:
Tehetséges amatőr, vagy a műfajában profi zenészek számára a megfelelő lehetőségek, támogatók, fórumok, vagy egyéb megmérettetési lehetőségek felkutatása, biztosítása.
Igényes, minőségi produkciókkal, melyek tiszteletben tartják az instrumentális zenei tradíciókat, de nyitottak a modernség felé, szeretnénk bizonyítani, hogy a hagyományos hangszerek mellett, egy professzionális stúdió szintetizátor is valójában egy komoly, figyelmet, népszerűséget és megbecsülést érdemlő hangszer, mely még sok kiaknázatlan lehetőséget tartogat. Fontosnak tartjuk, hogy ezek a produkciók, minél több emberhez tudjanak eljutni, így szélesítve látókörüket, gazdagítva zenei műveltségüket.
Az egyesület az olyan jellegű zenéket, melyek ugyan tartalmaznak kórust, valamennyi szövegrészt, esetleg kántálást vagy mantrázást és emellett túlnyomórészt hangszeres szerzeményekből állnak, akkor ezeket a kompozíciókat a zenei műfajon belül elfoglalt helye szerinti instrumentális kategóriába sorolja.

Az egyesület főbb céljai pontokban

1. Koncertek, fellépési lehetőségek felkutatása, illetve leszervezése.

2. Építő jellegű kapcsolatok kiépítése a médiával.

3. A műfajon belüli tehetségkutatók, ezen belül a még nem ismert, de tehetséges zeneszerzők felkutatása, támogatása, valamint instrumentális zenei fesztiválok szervezése.

4. Női zeneszerzők, zenészek ösztönzése, egyenrangú társadalmi elismertetése.

5. A zenei stílus népszerűsítése a megfelelő fórumokon.

6. Az instrumentális zenészek és zeneszerzők érdekképviselete.

7. Szponzorok, illetve támogatók felkutatása.

8. A szintetizátor, mint hangszer és az ezen előadott zenék, valamint a többi egyéb hangszereken készült instrumentális zenék megbecsülésének a
kivívása, méltó helyre juttatása a köztudatba.

9. Az általunk támogatott műfajon belüli CD-k, DVD-k, filmek és könyvek elkészítésének, és kiadatásának koordinálása.

10. Különböző filmek, Tv-műsorok, színpadi, vagy egyéb előadások és produkciók számára komponált progresszív instrumentális zenék szorgalmazása, előkészítése, illetve koordinálása.

11. A rádiók és televíziók által leadott műsorokban, az instrumentális zeneszerzők szerzeményeinek nagyobb térhódításának elősegítése és méltó helyének kivívása.

12. Egészséges életvitellel, sporttal és táplálkozással kapcsolatos, valamint jótékonysági rendezvényeken való részvétel koncertekkel, illetve azok megszervezése.

13. Környezetvédelmi kutatások, régi és új találmányok, gazdaságos környezetbarát technikák és technológiák; biokertészet, észszerű építkezési módok, energiatakarékosság és egyéb természetes életmóddal kapcsolatos tevékenységek valamint, természettudománnyal; csillagászat, meteorológia, geológia stb.-el összefüggő rendezvényeken, kongresszusokon történő fellépések megszervezése és kivitelezése.

14. A kék bolygónk megóvásával és a természetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek, cégek, hivatalok, szakemberek, oktatási intézmények, művészek, előadók, írók, filozófusok, kutatók és feltalálók támogatása közös programokkal, rendezvényekkel, eseményhez szervezet zenei előadásokkal vagy az alkalomhoz illeszkedő, komponált hangszeres zenékkel.

15. Más egyesületek, szövetségek, alapítványokkal történő együttműködés, vagy közös érdemi munka lehetőségének megteremtése.

16. Az Egyesület elhatárolódik a politikai, vallási és filozófiai nézetektől és csak az értékteremtő, művészi szempontok alapján folytatja tevékenységét.