0 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V W Z

Szentpéteri Csilla

Szentpéteri Csilla
forrás: aquarellhotel.hu

Szentpéteri Csilla fiatalon, 6 évesen kezdett zongorázni. A makói Bartók Béla zenetagozatos Általános Iskola után a szegedi Bartók Béla Konzervatóriumban folytatta a tanulást. Diplomáját a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián szerezte Nádor György növendékeként. 1983-ban szépségversenyt nyert.

1990-ben finn, majd 1991-ben olasz ösztöndíjas lett, s a római Santa Cecília Zeneakadémián mesterdiplomát szerzett. Ezután 5 évig a budapesti Zeneakadémia tanára volt. Részt vett Cziffra György, Frankl Péter, Sergio Perticaroli, Ungár Tamás mesterkurzusain.

Szentpéteri Csilla
forrás: aquarellhotel.hu

1996-ban újabb ösztöndíjjal Spanyolországban tanult. 1998-tól főleg egyedi hangszerelésű, komoly és könnyűzenei alapokkal rendelkező zenei repertoárral lép fel és koncertezik Európában és a világ számos pontján. 2005-ben saját szerzeményeivel debütál zeneszerzőként, producerként és zenei rendezőként is.
Szentpéteri Csilla zongoraművész zenei életünk igazi kuriózuma. Koncertjeinek hangulatát a mediterrán életöröm, önfeledt vidámság, fiatalos lendület, tűz jellemzi, mely leginkább tartozik Csilla tulajdonságai közé. A virtuóz zongorajáték mellett rendkívül hangsúlyos szerepet kapnak a gitárok és a vérpezsdítő ritmust adó ütőhangszerek is a kongák-bongók, shakerek. A briliáns technikával előadott művek a koncert végére a maximumig fokozzák a közönség hangulatát.
Muzsikáját -frappáns klasszikus zenei átiratai és önálló szerzeményei alkotják- ötvözi a mai, modernebb műfajokkal, a rock, a latin, a jazz és a világzene stílusjegyeivel.
Szentpéteri Csilla repertoárjával izgalmas zenei utazásra invitálja a közönségét.
Igazi érdekesség a híres Monti Csárdás argentin tangóként, Beethoven ismert szimfóniája melodikus rockstílusban, Piazzolla dallama franciás ízekkel, Ponchielli Órák Tánca telis- teli spiritusszal.
Paganini tüzes melódiája ördögi salsa lüktetésben, Albeniz sodró dallama fergeteges flamenco ritmusban szólal meg.
Saját szerzeményeivel elkalauzol bennünket a legkülönösebb helyszínekre. Szemünk előtt megjelenik hol egy kubai mulató, vagy éppen egy western film izgalmas jelenete, önfeledten kikapcsolódhatunk egy pezsgő spanyol Fiestán, s megtapasztalhatjuk a tökéletes állapotot is az AllInclusive című mű hallgatása közben.

Related Nevek