0 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V W Z

Special Providence együttes

http://specialprovidence.eu/

A kvartettet 2004-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének növendékei és a Kőbányai Zenei Stúdió együtt zenélő tagjai hozták létre. Műfaji korlátokat átlépő dallamos és energikus zenét játszanak. Merítenek a fúziós jazz, jazz-rock, a spirituális és progresszív zenék stiláris világából.

2007-ben megjelent első lemezük, a Space Café a Hunnia Records kiadásában. 2008-ban jelent meg a második lemezük Labyrinth címmel, amelynek nemzetközileg is elismerő sajtója volt. 2009 novemberében felléptek a London Jazz Festivalon, ami az egyik legjelentősebb európai esemény a dzsessz világában. 2010 óta a francia Musea cég 15 országban forgalmazza lemezeiket. A harmadik kiadvány 2010-ben egy DVD: Something Special, ami egy élő koncertfelvétel riportokkal és werkfilmmel lett kiegészítve. 2012-ben megjelent a harmadik stúdióalbum, a Soul Alert.[1] 2014-ben Cséry Zoltán billentyűs helyét Kaltenecker Zsolt veszi át.

A zenekar folyamatosan koncertezik itthon és külföldön is. Fellépnek jelentős hazai és külföldi fesztiválokon és más rangos helyeken. Meghívták őket az első magyarországi Jazz Showcase-re, amiről a Jazzwise magazin is elismerően írt. Együtt koncerteztek már világsztárokkal is (Jeff Andrews (amerikai), Étienne Mbappé (francia)).

Jelenlegi tagok:

 

Markó Ádám – dob

Alek Darson – gitár

Kaltenecker Zsolt – billentyű

Fehérvári Attila – basszusgitár

Korábbi tagok:

Cséry Zoltán – billentyű (2004-2014)

Bata István – basszusgitár

Kertész Márton – gitár (2004-2018)

Related Nevek