0 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V W Z

Rock Milady

gitáros, zeneszerző

RockMilady
facebook.com

Szólógitáros, énekes, dalszerző, zenei tanulmányait 14 éves korában kezdte el magántanárnál. Már a kezdetekkor nagy hatással volt rá a ma már klasszikus Eagles együttes, illetve a Pink Floyd zenei világa, különösen David Gilmour gitárjátéka. Ennek hatására kezdte el tanulmányozni a nagy klasszikusokat, mint pl. Richie Blackmore, Jimi Hendrix, Sammy Hagar, Jimmy Page, Andy Scott, Gary Moore, Steve Vai, Angus Young, Brian May. A hazai gitárművészek közül Tátrai Tibor, Alapi István a példaképei.
Bevallása szerint a mai zenei megfogalmazások mellett szívesen kanyarodik vissza a korábbi „mesterekhez” azért, hogy legendás gitárjátékok hangulatát ötvözve a mai zenei világgal alakíthassa ki egyéni zenei arculatát.
Marcus Miller és a Level 42 nagyszabású dupla koncertje után kezdett el ismerkedni a basszusgitárral is, melynek fantasztikus lehetőségeit olykor stúdiófelvételek során is kamatoztatja.
Évek során különböző felkéréseknek tett eleget, illetve televíziós műsorhoz már készített zenei anyagot/dalokat, miután saját dalai rögzítését 2014. év végén kezdte el.

„A saját dalszövegeimet eredetileg angolul írom meg, de tiszteletben tartva azt, hogy hazánkban nem mindenki érti az angol nyelvet, illetve kiaknázva a magyar nyelv szépségét és sokszínűségét, ezek a dalok magyar szöveggel készülnek el végleges formában, mivel fontosnak tartom a dalszövegeim mondanivalóját”- vallja magáról.

Debütáló kislemez-anyagának a címe: Legyél az áldozatom! címmel jelent meg, amely három dalt tartalmaz.
A címadó dal klasszikusan pörgős rock-szerzemény, ami hangszerelését tekintve egyúttal rádióbarát is. (Több rádió már műsorára tűzte) Szövegét a tini lázadás és a fiatalos lendület ihlette. A második Rock-szerenád című dal egy instrumentális szerzemény, amit úgy jellemez, „ezzel a dallal a nagy klasszikusok előtt tisztelgek, hiszen életkorom miatt munkásságukat nem élhettem át saját idejükben”. A harmadik dal a Csak a csend felel… című lírai szerzemény, ami meglepetésre szinte a legnépszerűbb az albumról. Szövege már-már vers, korosztálytól függetlenül lélekben érinti meg a hallgatókat. Dalait – egy feldolgozás kivételével – önállóan szerzi, stúdióban híve a kreatív megoldásoknak. Így a dalok végleges formája ott alakul ki. Gitárszólóit alapvetően nem írja meg előre, azok többnyire improvizációk, és a leghatásosabb szóló kerül rögzítésre. Dalszövegeinek magyar fordításait Keszei L. András költő/zenész és Michael Blunt segíti. Nem zenél zenekarban, a stúdióban vendégzenészekkel dolgozik.
Hitvallása szerint: „szeretném saját zenei világomat járni, melyet folyamatosan és céltudatosan építek. Saját erőmből szeretném kitaposni azt a zenei ösvényt, amivel megtalálom az utat azokhoz a hallgatókhoz, akik nyitottak rám és a dalaimra”.

Mottója: „A rock-zene mindenkié…”

Related Nevek