0 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V W Z

Erdész Róbert / billentyűs, zeneszerző / 

Erdész Róbert
fr-fr.facebook.com

Erdész Róbert a SOLARISNapoleon Boulevard és CABARET Acoustic zenekarok billentyűs-zeneszerző-producere, számtalan díj, koncertelismerés és aranylemez tulajdonosa. A Marsbéli Krónikák című SOLARIS album zeneanyagából az Operaház 2016-ban állított színpadra egy egészen különleges látványvilágú balettet. A science fiction kezdettől végigkísérte a pályáját, első regénye (a Csapda) ugyanúgy sci-fi, mint a Solaris concept-albumainak tematikája.

Erdész Róbert – a világhírű Solaris billentyűse – első szólóalbuma címe Meeting Point. A lemez eklektikus, igényes világzene, kifinomult hangszereléssel. A lemez alapját annak a 15 perces filmnek a zeneanyaga alkotja, amellyel hazánk mutatkozott be a Hannover-ben rendezett Világkiállításon 2000-ben. A filmbéli jelenetekhez komponált rövid zenei témákat bontotta ki a szerző teljes albumot kitöltő egységes egésszé.

Olyan művészek vendégszerepelnek, mint Sebestyén Márta, Keresztes Ildikó, Kollár Attila (Solaris), Varga János (ex-East), Gerendás Péter, Muck Ferenc, Eredics Áron (Söndörgő), Borbély Mihály (Vujicsics)? Mindegyik zenész hozzáadta a produkcióhoz saját tehetségét és művészi hitvallását, így ez a lemez a 16 zenész találkozási pontja is.

 

Sebestyén Márta – ének, furulyák
Ullmann Zsuzsa – ének
Keresztes Ildikó – ének
Tóth Emil – ének
Demeter György – ének
Bódi Varga Gusztáv – ének, szájbőgő, kupa
Kollár Attila (Solaris) – fuvola, furulya, blockflőte, tamburin, ének
Varga János (ex-East) – gitár
Gerendás Péter – akusztikus gitár
Muck Ferenc – szaxofon
Gömör László (Solaris) – dob
Eredics Áron (Söndörgő) – tambura
Borbély Mihály (Vujicsics) – tárogató
Batyu (Muzsikás) – ütőgardon, csujogatás
Erdész Tamás – doromb
Erdész Róbert – billentyűs hangszerek

Related Nevek