0 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V W Z

Strokes együttes

Forrás: facebook.com

A Strokes együttes /ütőhangszerek / 1996-ban a Soproni Zeneiskola ütőhangszeres diákjaiból alakult vidám, baráti társaság. Országos ismertségre a 2009. évi Csillag Születik című tehetségkutató verseny kapcsán tettek szert.

A hagyományos hangszereken túl, a háztartásokban is fellelhető tárgyakat szólaltatnak meg nem rendeltetésszerűen, továbbá ipari eszközöket is előszeretettel vonnak be zenéjükbe. Pályafutásuk első időszakában Soproni Ütőegyüttesként zenéltek, később számos hazai és külföldi meghívással a hátunk mögött, úgy döntöttek, hogy nevet változtatnak.
Így 2006-tól Strokes néven folytatják útjukat s ütnek mindent, ami a hétköznapok használati tárgyai, eszközei. Néhány “instrumentum” közülük: kukák, hordók, vödrök, botok, csövek, seprűk, mosófa… Műsorukra jellemző az ún. teátrális ütőzés, mely a ritmus és mozgás, lendületes és gyakran humoros előadásmódjában nyilvánul meg. Játszanak bármin és mindenen. Olyan nincs, hogy valami nem hangszer.
Európában szinte egyedülálló módon használnak színes, hangolt csöveket, melyekkel bármilyen komolyzenei, vagy könnyűzenei sláger előadható.
Műsorunkkal egyedi igényeknek is igyekeznek megfelelni, akár a rendezvény arculatára “szabott” produkcióval előállni. Előadásuk külön kérésre interaktív elemeket is tartalmazhat, hogy megrendelőik velük együtt zenélhessenek.
Tagok:
Vida Mihály
Pogátsa Bálint
Horváth Ákos
Stöckert-Tutot Átám
Schneider Szilveszter

Related Nevek