0 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V W Z
Va Vi Vu

Varga Bence /Glasso/ éneklő poharak

Forrás: facebook.com

Az éneklő poharak megszólaltatója, Varga Bence (Glasso) a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatott zenei tanulmányokat, majd a győri Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetében szerezte meg zenetanár-kamaraművész diplomáját. A tanulás mellett a Győri Ütőegyüttes oszlopos tagjaként gyűjtött tapasztalatot a legkülönbözőbb ütős hangszereken. A mai napig számos zenekarban és együttesben megfordult, és nemcsak műveli, de tanítja is a zenélést, hiszen jelenleg is a mosonmagyaróvári Mosonyi Mihály Zeneiskola ütőtanszakának tanára.
A Glasso – Az éneklő poharak produkció 2010-ben született meg, és azóta számos fesztivál és külföldi szereplés kiemelkedő programjaként szerepel. Bence a különböző szintekig vízzel megtöltött poharakat használja egy-egy hang megszólaltatására. Különleges türelem és az átlagosnál jobb hallás szükségeltetik egy hangszernyi pohár behangolásához, valamint rajta játszani is egészen speciális adottságot igényel. A művész pusztán a kezével csalogatja elő a dallamokat a poharakból, valamint egy speciális, erre kifejlesztett ütős eszközzel is megszólaltatja az egyedi tervezésű, különleges hangszert.
A Glasso repertoárjában egyaránt megtalálhatók a klasszikus és a modern zenék, melyek hol szólóban (zenei kíséret nélkül), hol zenei alappal vagy akár más zenészekkel, zenekarral kiegészülve csendülnek fel.
A nem csak hazánkban, de a világon is kuriózumnak számító Glasso – produkció egy ideje gitárzenével is párosul. A duett mellé csatlakoztak a Princess hölgyek is, hogy a színvonalat tovább emeljék.

Related Nevek