0 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V W Z

Kövi Szabolcs

Kövi Szabolcs
forrás: welovebalaton.hu

Találós kérdés: ki az a hazai fuvolás, akinek 16 CD-je és 5 DVD-je van forgalomban? Ha – hogy úgy mondjuk – „mainstream” fuvolásnak tennénk fel azt a kérdést a válasza alighanem késlekedne, és ha mondana is nevet, az a név nem biztos, hogy Kövi Szabolcsé lenne. Pedig meg lehet kockáztatni a kijelentést, az ő felvételeit hallgatják nap mint nap legtöbbször a honi fuvolások közül.

A jelentős diszkográfia mögött hosszú évekre visszanyúló munka és elhivatottság húzódik meg, amellyel már a kilencvenes években is találkozhattunk. Szabolcs a hazai fuvolásélet fő sodorvonalán kívül tevékenykedik, szigetként, de nem elszigetelten. Mára neve eggyé vált a relaxációs és meditatív fuvolás-zenékkel, és mint ilyen, ő ennek a műfajnak egyetlen képviselője itthon.

Lemezeinek komponistája, stúdió- és élő előadója is egyben, aki a teljes alkotói folyamatot kézben tartja az ihlettől a menedzsmentig.

Kövi Szabolcs fuvolán, pánsípon, furulyákon játszik, de zeneszerzéssel is foglalkozik, saját maga készíti meditatív és relaxációs hangulatú lemezeit. Hallgatói a 25 év alatt számos visszajelzést adtak arra, hogy a lemezek alkalmasak meditáció, relaxáció közben, zeneterápiás célú használatra, lehet velük gyerekeket és felnőtteket altatni, nyugtatni, alkalmas háttérzeneként alkotótevékenységhez, tanuláshoz, jógához, lazító gyakorlatokhoz. Masszőrök használják munka közben, wellness létesítményekben, szaunákban, kozmetikában, szépségszalonokban hallható meditatív, relaxáló aláfestő zeneként.

Nagy szeretettel és odafigyeléssel készíti albumaimat. Koncertjein gyakran pihenőszékekben fekve élvezhetik a zenét, arborétumokban, planetáriumokban, sóbarlangokban, művelődési intézményekben.

Related Nevek