0 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V W Z
If Il In

Illés Eszter

magyarkurir.hu

Illés Eszter fuvolaművész
1981-ben született Kazincbarcikán. Nyolc éves kora óta fuvolázik. 10 évese vett részt első versenyén, melyet megnyert.

1991-ben fejezte be be a középiskolát, a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában. Diplomáit kiváló minősítéssel vette át a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében, Dr. Csetényi Gyula tanítványaként, majd az ezt követő évben a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Kovács Lóránt növendéke volt. 2002-ben a Tanárképző Főiskolák Országos Versenyén második helyezést ért el – első díjat nem adtak ki.

Fiatal kora óta számos hangverseny, fesztivál, jótékonysági rendezvény és templomi koncert szólistája volt, ahol neves zongoraművészekkel, kamaraegyüttesekkel, zenekarokkal lépett fel, itthon és Európában.

2004-ben Fábián Tímea fuvolaművész kamaratársával alapították a Flautanduo-t. Együttesükkel már számtalan sikeres koncertet adtak.

Nemzetközileg elismert professzorok – Auréle Nicolet (CH), Motoaki Kato (YPN), Kovács Lóránt (HU), Yossi Arnheim (IL), Peter Lucas Graf (CH) – kurzusain vett részt. Az emlékezetes órákból a mai napig erőt merít, s tanaikat, szemléleteiket igyekszik továbbadni tanítványainak.

Előadóművészként a megtisztelő Artisjus díjjal tüntették ki, melyet a bizottság „ a magyar zeneművek bemutatása és megismertetése érdekében végzett kimagasló tevékenységért „ ítél oda.

A tanítás nagyon fontos számára. Növendékei, a jövő generáció fuvolásai, akik nemcsak tehetségesek, de remekebbnél remekebb egyéniségek. A középiskolás és főiskolai tanítványainál egyaránt fontos, hogy szakmailag és emberileg maximálisan segítse őket.

Illésék családjánál örökség a zene iránti szeretett és odaadás. Közeli rokona a világhírű hegedűművész, Végh Sándor. Az Ő munkássága és zsenialitása örök példa pályafutása során.