0 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V W Z

HYPNOTIX együttes

/analóg szintetizátor hangzásvilág/

Az 1996-ban alakult együttes, melynek tagjai Gajda László Amadeus és Leslie Sonny, a Jean Michel Jarre, Tangerine Dream és Vangelis által a hetvenes évek óta képviselt elektronikus zenét a mai kor zenei eszközeihez, hangzásbeli követelményeihez igazítva alakította ki saját stílusát.
Nagyívű melódiák, feszes, szinte már táncolható ritmusok, dinamikus, ám mégis kerek, analóg megszólalás jellemzi a Hypnotix felvételeit. A zenekar mindig is nagyon adott arra, hogy felvételeik minden vájtfülű igényes zenehallgatónak megfeleljenek, ugyanakkor fogyaszthatóak is legyenek, vagyis popzenei élményt is nyújtsanak. Ezt fedezte fel 1997-ben a Planetárium, mely két évig tartotta műsorán a zenekar első lemezéből készült lézer-show-t.

A Star Trilógia
A német „Lobo” lézer-multimédia cég jelenleg is a Hypnotix lemezeinek felhasználásával alkot show-műsorokat Európa-szerte. A zenekar felvételeit sokszor hallhatjuk filmek, ismeretterjesztő műsorok aláfestő zenéjeként, sőt műrepülő-világbajnokunk, Besenyei Péter szintén erre a zenére koreografálja bemutatóit.
Az együttesnek eddig három lemeze jelent meg: 1997-ben a Star Tracks, 2001-ben a Star Warps. A 2007 február 27-én következett a harmadik album a Star Gates, mely a „Star Trilógia” utolsó darabja.Rajongók szerint egyszerűen az eddigi legjobb Hypnotix album. A több mint 65 perces Star Gates-t az együttes tízéves fennállására készítettek el a fiúk. Az új lemezen tizenöt mesterien felépített, dallamos, dinamikusan és briliáns hangzással megszólaló felvételt találhatunk a modern elektronikus zene egyik legjobb zenekarától.2015. 06. 18 -án a Szarvasi Vízi Színházban a Hypnotix és a Lézerszínház újra együtt alkotott egy nagyszerű multimédia show-t, melynek keretében az együttes a Star Trilógia lemezeiből válogatva játszott, a Lézerszínház által készített látványos multimédia-előadás kíséretében. Leslienek Leslie Sonny néven a YouTube-on saját szerzeményei is megtalálhatók. Az együttes elkezdett dolgozni a negyedik albumán.
Gajda László 2019. június 22.-én bejelenti, hogy az 1996-ban alakult Hypnotix formáció megszűnik, mivel Leslie Sonny 2019 június 19.-én tragikus hirtelenséggel elhunyt. Az együttes a két „Laci” munkája volt, így Leslie helyettesítése értelmetlen és etikátlan.

Related Nevek