0 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V W Z

Fugato orchestra

Fugato Orchestra
facebook.com

A Fugato Orchestra 2000-ben alakult magyar kamarazenekar. Az együttes ötvözi a komoly- és a könnyűzene elemeit. Több műfajt is kevernek zenéjükben, kezdve a világzenétől a dzsesszen át egészen a pop- és rock zenéig. Nagyrészt instrumentális zenét játszanak.

A Fugato Orchestra először kísérleti jelleggel alakult a Városmajori Gimnáziumban 2000 februárjában. A Városmajori Zeneszerzők Estje című koncertre szerveződött össze a csapat Alpár Balázs vezetésével. A tagok kezdetben mind a Gimnázium tagjai voltak. Az újonnan megnyíló lehetőségek és a növekvő elvárások miatt azonban komolyabb zenészekre volt szükség, így a tagok egy része Zeneakadémista, konzervatóriumi zenészekre, illetve dzsessz-muzsikusokra cserélődött le.

Az volt a cél, hogy egy sok műfajjal és sok hangszerrel kísérletező zenekar jöjjön létre. Első koncertjüket 2001 márciusában tartották, a Városmajori Gimnáziumban. A „fugato” elnevezés a tagok régi zene iránti vonzódására és a darabok kidolgozottságára is utal. Első nagylemezüket 2004-ben adták ki, „Neander Variációk (Variations)” címmel. Ezzel a lemezzel az „International Live Award” verseny bécsi döntőjén megnyerték a legjobb magyar zenekarnak járó „Hungarian Live Award” díjat. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül háromszor is megnyerték a Fringe-díjat.

Második albumuk 2010-ben került a boltok polcaira, „Noé” címmel. Harmadik lemezük 2017-ben jelent meg, Hibrid Harmóniák címmel. Ekkor koncerteztek is, a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban.[8]

Rendszeresen turnéznak Magyarországon és külföldön egyaránt. Játszottak már Németországban, Franciaországban, Hollandiában, Olaszországban, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Brazíliában, Mexikóban és Japánban is.

Tagok

· Lukács Krisztina – fuvola

· Jelenik Krisztián – fuvola

· Scheich Dávid – oboa

· Ambrus Szabolcs – trombita

· Puss Ferenc – hegedű

· Jekl Dóra – brácsa

· Farkas Áron – cselló

· Györfi Anna – ének

· Veisz Gábor – basszusgitár

· Madai Zsolt – dob

· Alpár Balázs – billentyű

Related Nevek