0 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V W Z

Fejes Krisztina

fejesacademy.com

Fejes Krisztina / zongoraművész /
Született: 1983. szeptember 16. Cegléden. Tanulmányait a szolnoki Bartók Béla Zeneiskolában kezdte. Tehetségére már kora gyermekkorában felfigyeltek. Tizenkét évesen beválogatták a Papp Lajos Zongoraverseny döntőjébe Budapesten, a Régi Zeneakadémián. Az említett sikerek után útja egyenesen a budapesti Bartók Béla Konzervatóriumba vezetett, ahol öt éven keresztül Hargitai Imre és Benkő Zoltán tanítványa volt.

2003-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre. Számos nemzetközi sikert, szakmai elismerést tudhat magáénak. Fellépett szerte a világban, többek között Németországban, Ausztriában, Svájcban, Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, Finnországban, Mexikóban, Kolumbiában és Kínában. Nem csupán szólistaként képvisel magas előadóművészi színvonalat, hanem kamarazenészként is elismert. Fejes Krisztina gazdag és sokszínű repertoárja barokk zeneművektől a kortárs alkotásokig terjed. 2011-ben elnyerte a Fischer Annie ösztöndíjat.

2012-ben előadóművészi tevékenységéért ARTISJUS díjjal jutalmazták. A Magyar Művészeti Akadémia feltüntette a Fiatal Tehetségek ösztöndíjára a 2017/2018-as évadra.
Napjaink keresett zongoraművésze, folyamatos érdeklődést , felkérést kap a világ összes tájáról és hazánkban is egyaránt.